Nyhetsbrev

Västerviks koloniträdgårdar

Styrelsens nyhetsbrev

De 3 senaste nyhetsbreven hittar ni här, vill ni läsa äldre nyhetsbrev, maila till info@vastervikskolonitradgardar.se


nummer 2020-2

Välkomna alla nya och gamla kolonister till årets odlingssäsong!

 

I dessa annorlunda tider vi lever i, blir saker och ting inte alltid som vi är vana vid. Det vi med säkerhet kan veta, är dock att naturen finns kvar och den kan vi ha glädje av, kanske i år mer än vanligt!


Denna vackra tid på året när naturen sprudlar av liv och allt vill växa (jo, även ogräset visar sin livskraft), då är det verkligen något alldeles extra att få ha sin egen yta att njuta av.

 

Styrelsen har valt att skjuta upp vårt årsmöte med anledning av folkhälsomyndighetens rekommendationer och att vi vill medverka till att minska smittspridningen. Vi är medvetna om att detta bryter mot våra stadgar, men hoppas att ni kan ha förståelse för detta. Vi kommer att ha detta som en egen punkt på årsmötet, där vi ber om godkännande i efterhand för detta beslut.

 

Vi vill också påminna om att kommunen nu utfärdat bevattningsförbud, och att vi i föreningen är skyldiga att följa dessa förbud. Det finns många saker man själv kan göra, samla regnvatten och täckodla är några förslag.

 

Skörda regnvatten

Vi kommer att hålla en studiecirkel i år som handlar om vikten av att skörda regnvatten. Vill ni veta mer om detta, kan ni maila era frågor till info@vastervikskolonitradgardar.se eller prata med ansvarig på ert område.


Syn 2020

Tillfällen för syn är bokade till juni och augusti. Separata anslag kommer att sättas upp!


Frö-, plant- och sticklingbytardag

I juni kommer vi att anordna en frö-, plant – och sticklingbytardag. Den kommer att arrangeras i vår föreningslokal på Kristinedal. Se separat anslag angående detta.


Vad kommer att hända 2020?

Vi kommer att medverka på trädgårdsdagarna på Gränsö i september, kom gärna med ditt bidrag!

Har ni förslag eller idéer på evenemang, studiecirklar eller föreläsningar? Kanske ett studiebesök eller något ni vill förändra i föreningen? Vi vill gärna ha era förslag, det är för er medlemmar som vi finns!


Nästa styrelsemöte:

Nästa styrelsemöte är planerat till den 7 juni. Hör av er om Ni har något som Ni vill att vi ska ha med oss!


Väl mött och med önskan om god hälsa,

Västerviks koloniträdgårdars styrelse

info@vastervikskolonitradgardar.se

 


nummer 2020-1

Nytt år, nya tag!

Välkomna till en ny säsong och förhoppningsvis ett spännande och givande odlingsår!


Höstmöte 2019

Protokollet från höstmötet 2019 är nu justerat och signerat och ligger uppe på vår medlemssida. Tack till alla som närvarade på mötet och gjorde det till en intressant kväll!

Om ni glömt eller tappat bort inloggningsuppgifterna, maila info@vastervikskolonitradgardar.se, så skickar vi uppgifterna på nytt.


Uppdatering av medlemsuppgifter

När ni flyttar eller byter telefonnummer, är vi tacksamma om ni mailar in det till info@vastervikskolonitradgardar.se eller hör av er till ansvarig på ert område.


Vad kommer att hända 2020?

Ja, det får gärna ni medlemmar vara med och påverka!

 

Har ni förslag eller idéer på evenemang, studiecirklar eller föreläsningar? Kanske ett studiebesök eller något ni vill förändra i föreningen? Vi vill gärna ha era förslag, det är för er medlemmar som vi finns!

 

Nästa styrelsemöte:

Nästa styrelsemöte är planerat till den 4/2. Hör av er om Ni har något som Ni vill att vi ska ha med oss!


Väl mött,

Västerviks koloniträdgårdars styrelse

info@vastervikskolonitradgardar.senummer 2019-6

Skördetid! Är sensommaren och hösten kanske den rikaste och vackraste årstiden för en kolonist? Om inte, så åtminstone är den väldigt givande.  


Trots den varma sommaren levererar ändå jorden med imponerande kraft. Bär och frukt, rotfrukter och grönsaker. Nu gäller det att passa på att fylla förråden inför vintern. 


Öppen trädgård den 21 juli 

Ett av besökarna uppskattat event, med många nyfikna och odlingsintresserade trots att vädret inte riktigt var med oss. 


Trädgårdens dag på Gränsö 

Gränsö bjöd på en exklusiv visning av rosariet för oss kolonister och vi hade en plats bland marknadsborden där vi sålde lotter och grödor. Besökarna fick också gissa vikten på en jättestor squash, vilket var ett roligt inslag. 


Perenna växter 

En liten skara gav sig iväg till Roy Thellmans Handelsträdgård i Edsbruk. Där fick de en lärorik stund där Roy blandade både teori och praktik. Närvarande fick själva prova de metoder som Roy berättade om och fick ta med sig ett exemplar av övningsmaterialet hem. Dagen blandades med fika och rundvandring. 


Om det finns förslag eller önskemål på studiebesök, utbildningar eller andra aktiviteter tas dessa mer än gärna emot. Förmedla era tankar till Måd Harnell på Kulbacken, som är vår studieansvarig, eller till ansvarig på ditt område! 


Särskilt tack till alla som bidragit på ett eller annat sätt till att göra dessa tillfällen toppenbra! 


Syn 2019 

Syntillfällen för 2019 kommer preliminärt att bli söndagen den 2 juni och söndagen den 22 september. 


På gång 

  • Trädgårdsvandring 21 september


Nästa styrelsemöte: 

Nästa styrelsemöte är planerat till den 2/10. Hör av er om Ni har något som Ni vill att vi ska ha med oss! 

Väl mött, 

Västerviks koloniträdgårdars styrelse

info@vastervikskolonitradgardar.se


nummer 2019-5

Vad vackert det är på våra områden nu!


Trots den torra starten på året och den hittills varma sommaren så kan man ju inte annat än imponeras av naturens kraft och vilja att leva! Små blommor tittar upp här och där och grönsaker och frukter lovar skörd.


Resultatet av synen var överlag gott! Det är så roligt att se alla pågående projekt. Vi är 154 lotter och 154 olika sätt att hantera och sköta sin del, tänk vad många sätt som kan vara bra! Kanske gör din granne något som du kan lära dig av?


Vi vill gärna skicka med er att lotterna ska vara numrerade och att det är viktigt att spara på vattnet, att inte låta vattenslangar ligga obevakat under tryck och att samla upp regnvatten om man kan!


I år kommer vi att vara med i tidningen Lands årliga evenemang ”ÖPPEN TRÄDGÅRD” som går av stapeln den 21 juli kl 12-18. Kolla på anslagstavlorna om hur ni kan vara med och vem ni kan vända er till för frågor på just ert område! Vi håller tummarna för en fin dag!

Glad sommar!


Syn 2019

Syntillfällen för 2019 kommer preliminärt att bli söndagen den 2 juni och söndagen den 13 oktober.


På gång

  • Öppen trädgård 21 juli
  • Nya kartor på områdena


Nästa styrelsemöte:

Nästa styrelsemöte är planerat till den 6/8. Hör av er om Ni har något som Ni vill att vi ska ha med oss!


Väl mött,

Västerviks koloniträdgårdars styrelse

info@vastervikskolonitradgardar.se