Bli kolonist

För att kunna bli medlem i Västerviks koloniträdgårdar så måste man vara myndig och skriven i Västerviks kommun.

Under odlingssäsongen är områdena som regel öppna så länge någon kolonist finns där. Då är du välkommen in för att kolla lediga lotter, prata med kolonister eller bara för att njuta av miljön.

Att köpa en kolonistuga

Innan affär görs så ska du som ny kolonist godkännas som medlem av styrelsen.
Stugor till salu brukar i regel annonseras på anslagstavlorna på respektive område, på webb och sociala medier och ibland i pressen.

Lotter utan stuga

Även om det för tillfället är fullt så har vi (med undantag för Kulbacken) jämförelsevis korta kötider till att hyra en kolonilott. Om du är intresserad av att hyra en lott utan stuga så ber vi dig att kontakta respektive områdesansvarig för att bli uppsatt på områdets kölista.

Den totala årshyran för en lott är mellan 1001 och 2080 kronor, beroende på hur stor kolonilotten är. Vi har även en inträdesavgift på 500:-. Stugorna med inredning ägs av kolonisterna själva.

Vi har inte storstadens problem med långa köer för att få en kolonilott och du kommer säkert att hitta din drömlott hos oss.

Några tankar om varför det är så bra att vara kolonist:

  • Gemenskap och erfarenhetsutbyte
  • Egenodlat smakar bäst. Egna jordgubbar eller egen färskpotatis är obetalbara upplevelser.
  • Härodlat och garanterat ekologiskt.
  • Kolonister låter jorden få tillbaka det jorden gett och på jordens egna villkor. Lön för mödan blir blommor, grönsaker, bär, frukter och giftfria skördar.

Funderar du fortfarande på om koloni är något för dig? Kom förbi och hälsa på i något av våra områden!