Bli kolonist

För att kunna bli medlem i Västerviks koloniträdgårdar så måste man bo, och vara skriven på en adress i Västerviks kommun.

Under odlingssäsongen är områdena öppna så länge någon kolonist finns där. Då är du välkommen in för att kolla lediga lotter eller bara för att njuta av miljön.

Att köpa en kolonistuga

Innan affär görs så ska du som ny kolonist godkännas som medlem av styrelsen.
Stugor till salu brukar i regel annonseras på anslagstavlorna på respektive område, på webb och sociala medier och ibland i pressen.

Lotter utan stuga

Även om det för tillfället är fullt så har vi jämförelsevis korta kötider till att hyra en kolonilott. Om du är intresserad av att hyra lott utan stuga så ber vi dig att kontakta respektive områdesansvarig för att bli uppsatt på områdets kölista

Årshyran för en lott är mellan 955 och 2030 kronor, beroende på hur stor kolonilotten är. Stugorna med inredning ägs av kolonisterna själva.

Vi har inte storstadens problem med långa köer för att få en kolonilott och du kommer säkert att hitta din drömlott hos oss.

Några tankar om varför det är så bra att vara kolonist:

  • En mycket givande hobby
  • Chans att träffa andra med samma intresse
  • Dom första jordgubbarna … mmm! Att sedan ha i frysen hela hösten och vintern. Dom är värda sin vikt i guld.
  • Alla pratar om miljön och att vi ska värna om den. Vi kolonister låter jorden få tillbaka det jorden gett och på jordens egna villkor. Lön för mödan blir blommor, grönsaker, bär, frukter och garanterat helt giftfria skördar.

Funderar du fortfarande på om koloni är något för dig? Kom förbi och hälsa på i något av våra områden, så kanske du har bestämt dig sedan!