Saft av Pion & Citron

En oväntat smaksensation.

Kom ihåg att receptet bara fungerar med doftande pioner. Smaken sitter ju i doften. Vita doftpioner ger lika god saft men röda ger en vackrare färg till saften.

Receptet resulterar i lite drygt 1 liter koncentrerad saft som passar bra att späda 1+4 eller 1+5

Ingredienser

  • 2-3 doftpioner, kronbladen
  • Zesten av 2-3 citroner
  • 1 liter vatten
  • 1 kilo socker
  • Saften från 5 citroner
  • 1 halv tesked natriumbensoat

Repa av alla blad från blommorna, skölj bladen och lägg i en bunke. Bunken ska rymma minst 2,5 liter.

Riv ner citronskalet i bunken.

Koka upp vattnet och lös sockret och blanda ut natriumbensoatet i en kopp med lite av vattnet. Häll allt över kronbladen och rör om.
Täck över bunken.

Låt stå i kylen minst tre dagar men gärna en vecka innan du silar och buteljerar.

Du kan skippa natriumbensoat om du hellre fryser in saften eller ändå tänker dricka upp den inom en vecka.

Vill man ha ett snyggare foto så kan man lägga med några skivor av citron i saften 😉